8 Tips for nybegynnere i Brasiliansk Jiu-Jitsu

8 Tips for nybegynnere i Brasiliansk Jiu-Jitsu

 

Hvis du nettopp har begynt med brasiliansk jiu-jitsu (BJJ), er du på vei til å oppdage en fantastisk kampsport som ikke bare utfordrer deg fysisk, men også mentalt. Som en nybegynner kan det være overveldende å lære alle de ulike teknikkene og begrepene som er involvert i BJJ. Derfor har vi satt sammen denne ultimate guiden med 8 tips som vil hjelpe deg som hvitbelte i BJJ i Norge.

  1. Finn en anerkjent BJJ-skole i Norge: For å starte på riktig fot, er det viktig å finne en anerkjent BJJ-skole i Norge. Søk på nettet etter "BJJ Norge" for å finne skoler i nærheten av deg. Sjekk også ut anmeldelser og prøv en gratis prøvetime før du tar en avgjørelse om å melde deg inn.

  2. Invester i en BJJ-gi av høy kvalitet: En BJJ-gi er drakten du bruker under jiu-jitsu trening og konkurranser. Det er verdt å investere litt mer i en BJJ-drakt av god kvalitet som ikke revner etter kort tid. Hos JitsButikk, som (ifølge våre kunder) er Norges favoritt BJJ-butikk, finner du et bredt utvalg av BJJ-drakter for nybegynnere og avanserte utøvere. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål.

  3. Velg riktig størrelse på BJJ-drakten: Passformen på en BJJ-gi varierer for damer, herrer og barn. Sørg for å finne riktig størrelse ved å bruke en BJJ-størrelsesguide som du finner på produktsiden. En god passform er viktig for komfort og bevegelsesfrihet under trening.

  4. Lær grunnleggende teknikker: Som hvitbelte er det viktig å fokusere på å lære grunnleggende teknikker. Dette inkluderer posisjonskontroll, escapes (utganger) og grunnleggende submissions (avslutninger). Ta deg tid til å perfeksjonere disse teknikkene før du går videre til mer avanserte teknikker.

  5. Delta i så mange treningsøkter som mulig: Øvelse gjør mester! Jo mer du trener, desto raskere vil du utvikle deg som BJJ-utøver. Prøv å delta i så mange treningsøkter som mulig og vær åpen for å lære av instruktørene og medelevene dine.

  6. Vis ydmykhet og respekt: BJJ er en kampsport som er basert på respekt og ydmykhet. Vis respekt for instruktørene, eldre beltene og dine medutøvere. Vær åpen for å lære og unngå å være konkurrerende eller aggressiv under trening. Hvis du ønsker å konkurrere, kan du alltid melde deg på en BJJ-konkurranse, for eksempel Sande Open, som er perfekt og trygt sted for deg som nettopp har startet å trene og vil konkurrere.

  7. Ta vare på kroppen din: BJJ er en fysisk kampsport som kan være krevende for kroppen din. Pass på å strekke deg før og etter trening, og sørg for å hvile og spise riktig for å opprettholde energinivået ditt. Unngå å overbelaste kroppen din og lytt til kroppens signaler.

  8. Vær tålmodig: BJJ er en langvarig reise, og det tar tid å utvikle seg. Vær tålmodig med deg selv og forvent ikke å bli ekspert over natten. Det er en god grunn til at man i gjennomsnitt bruker 10-12 år for å bli gradert til sortbelte i Brasiliansk Jiu-Jitsu.

 

Lykke til Champ 🏆😍

 

 

Top 5 Drakter for Nybegynnere i BJJ
Hvordan velge din første BJJ gi i Norge: En guide for nybegynnere