Hvordan velge din første BJJ gi i Norge: En guide for nybegynnere

Hvordan velge din første BJJ gi i Norge: En guide for nybegynnere

BJJ, også kjent som brasiliansk jiu-jitsu, har blitt stadig mer populært i Norge de siste årene. Hvis du nettopp har startet med BJJ eller planlegger å begynne å trene Brasiliansk Jiu-Jitsu, kan det være utfordrende å finne den rette BJJ-drakten. I denne guiden vil JitsButikk hjelpe deg med å velge din første BJJ Gi i Norge og gi deg profesjonell veiledning for å ta det riktige valget.

  1. Passform er viktig! Du vil ikke ha en BJJ gi som er for stram eller for stor, eller en drakt som er for kort eller for lang. Det er mye å lære når du starter med brasiliansk Jiu-jitsu, og en begrensende drakt kan hindre deg i å bevege deg fritt. Velg en Jiu-jitsu-drakt som gir deg bevegelsesfrihet når du trener. Hos JitsButikk får du hjelp til å finne en drakt som passer perfekt til deg.
  2. Når du velger din første BJJ gi, må du sjekke størrelsesguiden nøye. BJJ-gi krymper vanligvis litt etter vask, med mindre den er forhåndskrympet. Hvis størrelsesguiden viser at du er mellom to størrelser, er det lurt å velge en størrelse større. Dette gjelder spesielt for BJJ gi for damer, da kvinners kroppsfasonger kan variere mer enn menns. Hos JitsButikk kan du få hjelp til å finne den rette størrelsen ved å bruke størrelsesguiden og profesjonell veiledning fra erfarne kampsportutøvere.
  3. Kvaliteten på BJJ-drakten er viktig. En billig drakt kan raskt miste passformen og slites ut, mens en høykvalitets drakt vil vare lenger og gi bedre verdi på lang sikt. Hos JitsButikk finner du de beste BJJ-gimerkene som er kjent for å tilby høy kvalitet og holdbarhet. Det er viktig å unngå å bli lurt av misvisende annonser og sponsede innlegg og heller fokusere på kvaliteten på stoffet.
  4. Design, farge og merke kan være en faktor når du velger din første BJJ gi, selv om passform og kvalitet er viktigere. Velg en drakt som passer din personlige stil og smak. JitsButikk tilbyr et bredt utvalg av farger og design fra anerkjente merker som Tatami, Kingz, Fuji, Ground Force, og Inverter Gear, slik at du kan finne den perfekte drakten for din smak.
  5. Vekt på Jiu Jitsu Gi: BJJ-gi-er kan veie forskjellig, og valget av vekt kan avhenge av dine personlige preferanser. Noen foretrekker å ha en lett gi fordi det føles mer behagelig. Andre ønsker en lett gi fordi de skal konkurrere og må klare vektkravet før konkurransen. Vi i JitsButikk anbefaler alle nybegynnere som skal konkurrere i lokale konkurranser, for eksempel Sande BJJ Open eller Oslo Open arrangert av Frontline Academy, å ikke tenke på vekten og heller fokusere på Jiu-jitsu teknikkene i seg selv. Fordelen med tykkere og litt tyngre drakter er at de som regel varer lenger og er mer solide.

Grunnen til at JitsButikk er den ledende BJJ-butikken i Norge er at hos oss i motsetning til mange andre aktører så får du hjelp av dyktige fagfolk og  profesjonelle Bjj utøvere som selv har drevet med Jiu Jitsu i over femten år. Vi håper også at over 330 fem- stjerners anmeldelser på Google underbygger denne påstanden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

8 Tips for nybegynnere i Brasiliansk Jiu-Jitsu
Brasiliansk Jiu-Jitsu: En BADASS måte å trene på 💯