Brasiliansk Jiu-Jitsu: En BADASS måte å trene på 💯

Brasiliansk Jiu-Jitsu: En BADASS måte å trene på 💯

Å trene Brasiliansk Jiu-jitsu er ikke bare å gå på treningsstudioet og gjøre noen sit-ups og push-ups. Det er en badass måte å trene på! Ikke bare får du en god helkroppsøkt og bedre kardio men du lærer også hvordan du kan forsvare deg selv i kampsituasjoner. Før du blir inspirert av denne avhengighetsskapende kampsporten og begynner å kvele alle vennene dine på fritiden så vil vi gi deg en liten oversikt over hva Jiu-Jitsu egentlig er. 

Brasiliansk Jiu Jitsu eller BJJ stammer fra japansk jiu jitsu og judo. På begynnelsen av 1900-tallet ble brasilianerne inspirert av Japansk Jiu-Jitsu og laget sin egen versjon av idretten. Hovedfokuset var bakkekamp og resten er historie. Idag er BJJ en av de mest populære og fort voksende idretter i verden. Hovedgrunnen er at den veldig mye brukt i UFC og at BJJ har ingen aldersgrense for når man burde starte! Uavhengig om en er 5 eller 50 så er det aldri sent å lære seg denne kampsporten! 

Hovedmålet i Brasiliansk Jiu-Jitsu er å ta ned motstanderen og overvinne dem ved hjelp av kvelning, låsing og kasting. Det som er enda viktigere i Jiu-jitsu er å komme seg til en dominant posisjon der man er relativt trygg fra slagg og spark fra motstanderen. Når det gjelder selvforsvar så er Jiu-jitsu definitivt et av de beste kampsportene som finnes!  I tillegg til alt dette er BJJ også for de som ønsker å få en helhetlig treningsøkt som vil styrke kropp og sjel.

Hvordan komme i gang? For å komme i gang med Jiu-jitsu trenger du ikke mye utstyr. Du trenger bare en Jiu-jitsu-drakt (også kjent som en gi). Hvis du vil få mest mulig ut av treningen, anbefaler vi å finne et senter med en god trener som kan lære deg alt du trenger å vite.

Hva kan du forvente i din første time? I din første time vil du lære grunnleggende teknikker, som for eksempel hvordan du skal stå, gå og falle. Du vil også lære hvordan du kan ta tak i motstanderens og posisjonere deg selv på bakken. Og hvis du tror det er lett, tro om igjen! Du vil bli utfordret mentalt og fysisk, men det er akkurat det som gjør det så gøy!

Det er viktig å vite at Brasiliansk Jiu-jitsu er ikke en iidrett du kommer til å mestre over natten. Det krever tid, tålmodighet og mye trening. Men ikke bekymre deg, du vil gradvis lære mer avanserte teknikker og posisjoner. 

Som du har skjønt så vil ikke BJJ  bare gi deg en helhetlig kroppsøkt, men du vil også lære hvordan du kan forsvare deg selv. Finn en bjj klubb i nærheten og vær klar til å BLÆÆÆSTE din neste treningstime som en ekte fighter. Og husk, det er ikke lett, men det er absolutt verdt det!

Hvordan velge din første BJJ gi i Norge: En guide for nybegynnere
Normer og regler i Brasiliansk Jiu-Jitsu 🔖